Liever persoonlijk contact? Bel ons dan even: Tel. +31 (0)786772353
Liever persoonlijk contact?
Zoeken
Menu
Metaaldraaierij De Koning BV

Fijnmechanische bewerkingen

Stafdraaibanken

Momenteel is het meerendeel van onze machines geconfigureerd volgens het done in one principe, wat betekent dat producten geen nabewerking nodig hebben als ze uit de machine komen. Om dit te bereiken zijn draaibanken uitgerust met freescapaciteiten, y-assen en subspindels. Momenteel hebben wij een tweetal machines met twee turrets en twee spindels met een spindeldoorlaat van Ø65 en een tweetal machines met een subspindel en y-as met een spindeldoorlaat van Ø80. Voor de grotere artikelen hebben wij de beschikking over enkele machines met robot- of gantrybelading om zo ook het werk wat niet meer met stafbelading kan toch te kunnen automatiseren.

Langdraaien

Langdraaien is een hele geschikte manier om nauwkeurige artikelen met diameters onder de 32 mm mogelijk te maken. Het proces verschilt fundamenteel van de traditionelere draaibanken en zorgt voor een proces waarin een hoge vormnauwkeurigheid mogelijk is. De verspaning op deze machines wordt gesmeerd met ongeemulgeerde snijolie, wat een cosmetisch hoogwaardige oppervlakteafwerking mogelijk maakt. Momenteel hebben wij vijf langdraaiautomaten met stafbelading wat het mogelijk maakt om deze machines meer dan 20 uur per dag te laten draaien en op deze manier grote series te produceren. 

Nabehandelen

De meeste nabehandelingen van draai- en freeswerk worden binnenshuis uitgevoerd, maar als er een oppervlaktebehandeling moet plaatsvinden hebben wij een breed netwerk aan gespecialiseerde toeleveranciers voor verchromen, vernikkelen, anodiseren, harden etc. Door jarenlange samenwerking met deze bedrijven weten wij goed waar de gewenste kwaliteit te verkijgen is.

Fijnmechanische bewerkingen Metaaldraaierij de Koning Heerjansdam

Webdesign: De Geus Internet
Terug naar boven